Department of Mathematical Analysis and Probability Theory

Відкрита лекція для студентів ФМФ

2015-08-31

В п’ятницю, 4 вересня, відбулася відкрита лекція для студентів фізико-математичного факультету «Математика сучасності та сучасна математика», яку провів завідувач кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей, професор Олег Іванович Клесов.

Лекція привернула увагу багатьох студентів і не тільки з ФМФ, які із захопленням слухали і про математику і математиків, і про можливості, які дає математика. На простому прикладі було показано задачі фінансової математики, нову спеціалізацію з якої відкрито на кафедрі.

Кафедра математичного аналізу і теорії ймовірностей залучає до творчої роботи не тільки студентів ФМФ (про чисельні досягнення яких розповідалось у лекції), а й студентів інших факультетів. Так, вже багато років при кафедрі проводиться гурток «Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу» , на якому студентів готують до виступів на університетських, всеукраїнських та міжнародних олімпіадах.

Відео: https://youtu.be/xrvRPwyttPs

 

Відкрита лекція проф. О.І. Клесова для студентів ФМФ Відкрита лекція проф. О.І. Клесова для студентів ФМФ Відкрита лекція проф. О.І. Клесова для студентів ФМФ Відкрита лекція проф. О.І. Клесова для студентів ФМФ