Department of Mathematical Analysis and Probability Theory

Перевірка профілів в Google Scholar

2018-10-04

Шановні колеги!

У зв’язку з підвищенням вимог рейтингу університетів Webometrics авторські профілі науковців у Google Scholar потребують редагування.

Зокрема, просимо звернути увагу на наступні важливі моменти, які негативно позначаються на авторитетності і впливовості не лише науковця, а й установи, де він здійснює науково-дослідницьку діяльність.

1. Якщо один автор має декілька профілів (дублікатів), буде покарано установу, яка не дбає про те, щоб автори видаляли дублікати.

2. Якщо у профілі автора є щонайменше 2 документи, авторство яких неможливо підтвердити, установа буде позбавлена участі в рейтингу.

3. Google Scholar автоматично оновлює профілі, хоча іноді він додає до них невідповідні записи та цитати. Саме автори повинні знати про ці проблеми та періодично коригувати свої профілі. Крім того, установи повинні контролювати своїх членів спільноти аби попередити подібні помилки чи недоброчесні дії з боку авторів.

Звертаємо Вашу увагу, що НТБ було здійснено перевірку авторських профілів і виявлено помилки в профілях авторів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Просимо Вас проінформувати дослідників кафедри про необхідність коригування профілю самостійно, або звернувшись до Бібліотеки за консультацією:
Тетяна Ніжинська, консультант Центру інформаційної підтримки освіти та досліджень,
9 зала, НТБ ім. Г.І. Денисенка КПІ ім. Ігоря Сікорського.