Department of Mathematical Analysis and Probability Theory

Візит делегації університету м. Ульм

2016-02-05

З 25.01.2016 по 02.02.2016 в НТУУ "КПІ" перебувала делегація університету м. Ульм (ФРН).

Під час візиту в НТУУ "КПІ" німецькі вчені та їх українські колеги з кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей проводили спільні наукові дослідження стосовно підсиленого закону великих чисел для функціоналів від процесів відновлення. Результатом досліджень стали нові та зовсім несподівані ефекти для асимптотичної поведінки таких функціоналів за малим параметром.

З проф. У.Штадтмюллером (м.Ульм) З проф. У.Штадтмюллером (м.Ульм)

Вчених Інституту теорії ймовірностей та теорій чисел (м. Ульм) та кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей (НТУУ "КПІ") пов'язують давні партнерські відносини. В попередні роки вони спільно виконували науковий проект "Повна збіжність та застосування у статистиці", який фінансували Німецька спілка дослідників (DFG) та Фонд фундаментальних досліджень України.
Крім суто наукових досягнень цього проекту, було організовано два наукових заходи в Німеччині та Україні.

Контакти між двома університетами набули нового наполнення після укладання договору про співпрацю у науковій та освітянський сферах. Згідно цьому договору магістр кафедри Мельникова А. навчалась протягом осіннього семестру у рамках програми "актуарна математика" в університеті м. Ульм.

Інші новини про наукову діяльність кафедри

Наукові дослідження в рамках спільного україно-швейцарського проекту

DFG підтримало спільний українсько-німецький проект

Німецькі та українські педагоги будуть спільно навчати студентів

Workshop в м. Ульм

Workshop в м. Коктебель