Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей

Наукова школа "Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики"

2017-12-29

Відбулася наукова школа "Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики", організована фізико-математичним факультетом (ФМФ) Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" разом з департаментом освіти та науки Київської обласної державної адміністрації та Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом "Мала академія наук учнівської молоді" (МАНУМ).

Учасники школи з зацікавленістю прослухали доповідь О.І. Клесова, завідувача кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей, про сучасні застосування математики у криптографії, передивились відеоролик про дисципліну "Елементи теорії чисел та криптографії", яка викладається студентам ФМФ.

В. М. Горбачук, виконуючий обов'язки завідувача кафедри математичної фізики, розповів слухачам про логіку побудови наукового дослідження з математики,
О. В. Матвійчук - про етапи наукового дослідження та складові звіту про нього,
Т. Г. Чижська - про приклад успішної наукової роботи на конкурсі МАН,
а Т. В. Авдєєва - про презентацію результатів наукового дослідження.
Учасників школи також ознайомили з навчальними та науково-дослідними
лабораторіями факультету, які провели О. П. Довженко та Г. В. Самар.

У школі прийняли участь більше 100 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Київської області - членів Київського обласного територіального відділення МАНУМ - та педагогів,керівників учнівських науково-дослідницьких робіт з наукового відділення "Математика". Захід було організовано у рамках професійно-організаційної роботи ФМФ з талановитою молоддю.

Наукова школа «Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики» Наукова школа «Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики»