Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей

Виступ команди КПІ ім. Ігоря Сікорського на Всеукраїнській олімпіаді з математики

2019-05-27

Традиційно наприкінці весни відбувається заключний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних та економічних вищих навчальних закладів України. Вже вшосте цю подію було проведено на базі Сумського державного університету, де з 14 по 17 травня 2019 року змагалися понад 80 найкращих студентів з 30 провідних технічних ВНЗ України.

Як і в попередні роки, наш університет було представлено двома командами – у категорії «М» (студенти тих спеціальностей, що потребують поглибленого вивчення математики) і у категорії «Т» (студенти технічних спеціальностей). Членами команди КПІ імені Ігоря Сікорського стали переможці і призери першого етапу Всеукраїнської олімпіади, що проводилася в березні цього року кафедрою математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керівниками команд КПІ в 2019 році були співробітники кафедри – асистенти А.В. Сиротенко та В.В. Павленков.

Наші студенти і в цьому році гідно виступили в Сумах:
у категорії «Т» диплом першого рівня отримав О.В. Мішин (ФІОТ, 3 курс);
у категорії «М» диплом другого рівня у Р.В. Житаря (ІПСА, 2 курс).

Крім того, грамотами журі було нагороджено Р.В. Житаря (ІПСА, 2 курс) за ІІ місце в категорії «М», О.М. Сайнога (ІПСА, 4 курс) за ІІІ місце в категорії «М», О.В. Мішина (ФІОТ, 3 курс) за І місце в категорії «Т», а А.Б. Шульженко (ФТІ, 1 курс) та О.В. Качан (ФІОТ, 1 курс) отримали грамоти за оригінальні розв’язки задач.

Вітаємо переможців Всеукраїнської математичної олімпіади 2019 року і бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та успіхів у виступах на олімпіадах найвищого рівня!