Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей

Міжнародна математична Олімпіада 2022 в м. Осло, Норвегія

2022-08-15

З 6 по 16 липня 2022 року в м. Осло, Норвегія, проходила 63 Міжнародна математична Олімпіада (International Mathematical Olympiad 2022). У ній взяли участь 589 школярів із 104 країн, серед яких була й команда України. Українські школярі посіли 17 командне місце серед усіх країн учасників. До скарбнички юних математиків потрапили: 1 золота, 1 срібна та 4 бронзових медалі! Результати учасників з України наступні: 

Ігор Пилаєв – золото; 
Святослав Денисков – срібло; 
Антон Гаврилюк – бронза; 
Вадим Гасєєв – бронза; 
Семен Андрієць – бронза; 
Іван Бортновський – бронза. 

Цьогоріч 10 школярів посіли абсолютне перше місце, розв’язавши всі 6 задач та набравши повний бал! Серед цих школярів є й учасник нашої команди – Ігор Пилаєв, який є єдиним учасником з країн Європи, що спромігся досягти такого результату!

Зазначимо, що організація Олімпіади була проведена на найвищому рівні. Для Норвегії це була важлива подія. Центральна частина Осло була прикрашена банерами ІМО 2022, що ще більше підкреслювало грандіозність події. Також для учасників була підготовлена й неабияка культурна програма. Вони відвідали Національний музей, музей лиж, Хольменколлен – найвищу точку міста Осло та популярний серед норвежців парк розваг Tysenfryd.

Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей також допомагала норвежцям у підготовці до Олімпіади. В рамках Норвезько-Українського проекту про співробітництво у 2018 році було проведено Українсько-Норвезьку математичну школу, на якій наші співробітники ділилися досвідом організації та проведення математичних гуртків для здібної молоді, а у 2021 році, під час Українсько-норвезького тренувального табору, – досвідом підготовки студентів та школярів до математичних олімпіад.

Щиро вітаємо нашу команду та їх керівника з визначним результатом! 

Офіційна сторінка IMO: https://www.imo-official.org/ 
Офіційна сторінка IMO2022: https://www.imo2022.org/imo/Home 
Офіційна сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/imo2022oslo